voor bedrijven

Zo ben ik nu eenmaal show

Arjan werkt samen met Studio Spaak. Speciaal voor bedrijven en instellingen speelt hij in de voorstelling ” Zo ben ik nu eenmaal”.

Niet iedereen kan overdrijven. Niet op een manier dat het herkenbaar en humoristisch is. Meeslepend. Overtuigend. Niet van echt te onderscheiden en onmogelijk surrealistisch tegelijk. Daarnaast geeft hij ook workshops en is hij trainings acteur.


Verandergoeroe Jack zal kantoorbewoners Rick en Tilly wel even omturnen in enthousiaste en vooral flexibele medewerkers. Zal het Jack lukken? 

  • Voor organisaties
  • Maakt medewerkers bewust van hun eigen rol en verantwoordelijkheid bij veranderingen
  • Biedt op humoristische wijze handvatten om weerstand tegen verandering bespreekbaar te maken
  • Dus niet belerend, maar op basis van humor, empathie en zelfinzicht

Incase 20 jaar!

Samen met het bedrijf Incase heeft Arjan een speciaal jubileum concept ontwikkeld.


“Je hoeft niet bang te zijn voor pleisters en een schram”

Incase bestaat 20 jaar. En daarom trakteren we een aantal kinderdagverblijven op een exclusieve workshop over EHBO met Arjan Smit van Sesamstraat. Hoe kun je kinderen nu op een leuke manier laten wennen aan een verbanddoos?

“Beer Cees heeft zijn pootje gestoten. Wat moeten we nu doen? Zit er misschien iets in de koffer wat we kunnen gebruiken” Tien peutertjes kijken van de beer naar de EHBO-koffer en weer terug. Ze zijn nog een beetje verlegen deze ochtend. Maar Arjan Smit weet precies hoe hij daarmee om moet gaan. Hij moedigt één van de kinderen aan. “Wil jij deze pleister op de beer plakken?”

Arjan Smit: “De workshops zijn echt een feestje. Het doel is om te laten zien dat je niet bang hoeft te zijn voor pleisters en een schram. Als ik vroeger een wondje had, dan kwam er zo’n spuitbus waarop stond prikt niet. Nou dat prikte dus wel. Daarom vind ik het zo’n mooi onderwerp om met peuters te bespreken. Kinderen ervaren een wondje heel anders dan de ouders.

Wat we precies tijdens de workshop gaan doen, is nooit te voorspellen want iedere groep is anders. Ik creëer binnen bepaalde kaders ruimte voor hun verhalen. Daarvoor kijk ik heel goed naar kinderen, wat kunnen ze al wel en wat nog niet? Begrijpen ze dat de beer pijn heeft en dat je hem kunt helpen? Ieder kind kan op zijn eigen niveau meedoen. Dat is echt ontzettend leuk.”

Ondertussen is de verlegenheid bij de meeste peuters al aardig weggeëbd. Er graaien er drie tegelijk in de EHBO-koffer. Beer Cees zit volgeplakt. Er wordt gegiecheld. En nu beginnen de kinderen zichzelf vol te plakken met de kleurige kinderpleisters. “Eigenlijk zou iedereen met kinderen zo’n EHBO-koffer moeten hebben. Doordat de EHBO-spullen van Incase er ook leuk uitzien, komt het allemaal minder bedreigend over. En dat is nou ook precies het doel van deze workshop. Je hoeft niet bang te zijn voor een wondje.”

Commercials

Arjan heeft in verschillende tv/radio commercials gespeeld.